Ticket #811 (closed task)

Opened 8 years ago

no sensors output (Examined/Solved - lm_sensors 2.5.0 Linux 2.4.0)

Reported by: contact Owned by: somebody
Priority: minor Milestone:
Component: interface Version:
Keywords: Cc:

Description

Hello, I have an Asus P2B Mainbord. I have SuSE 7.1 Professional installed,

apparently already installed with LM_sensors by default.

I get no sensors output.

I can't create ISA and SMBus dumps.

The file /proc/bus/i2c does exists but is empty.

The file /proc/sys/dev/sensors/chips does exists but is empty too.

sensors-detect does detect devices correctly.

What's the problem here?

Did I do something wrong???

_

DMESG:

i2c-core.o: i2c core module

i2c-dev.o: i2c /dev entries driver module

i2c-core.o: driver i2c-dev dummy driver registered.

apm: set display: Power management disabled

sensors.o version 2.5.0 (20000312)

w83781d.o version 2.5.0 (20000312)

i2c-core.o: driver W83781D sensor driver registered.

_

_

strace sensors:

execve("/usr/bin/sensors", sensors?, 48 vars */) = 0

uname({sys="Linux", node="augustijn", ...}) = 0

brk(0) = 0x80535f4

open("/etc/ld.so.preload", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)

open("/etc/ld.so.cache", O_RDONLY) = 3

fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=43017, ...}) = 0

old_mmap(NULL, 43017, PROT_READ, MAP_PRIVATE, 3, 0) = 0x40017000

close(3) = 0

open("/usr/lib/libsensors.so.1", O_RDONLY) = 3

read(3, "\177ELF\1\1\1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\3\0\3\0\1\0\0\0\3002\0"..., 1024) =

1024

fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=71001, ...}) = 0

old_mmap(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) =

0x40022000

old_mmap(NULL, 135172, PROT_READ|PROT_EXEC, MAP_PRIVATE, 3, 0) = 0x40023000

mprotect(0x4002d000, 94212, PROT_NONE) = 0

old_mmap(0x4002d000, 24576, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED, 3,

0x9000) = 0x4002d000

old_mmap(0x40033000, 69636, PROT_READ|PROT_WRITE,

MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0x40033000

close(3) = 0

open("/lib/libc.so.6", O_RDONLY) = 3

read(3, "\177ELF\1\1\1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\3\0\3\0\1\0\0\0\200\314"..., 1024) =

1024

fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=1382179, ...}) = 0

old_mmap(NULL, 1123876, PROT_READ|PROT_EXEC, MAP_PRIVATE, 3, 0) = 0x40045000

mprotect(0x4014e000, 38436, PROT_NONE) = 0

old_mmap(0x4014e000, 24576, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED, 3,

0x108000) = 0x4014e000

old_mmap(0x40154000, 13860, PROT_READ|PROT_WRITE,

MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0x40154000

close(3) = 0

open("/lib/libc.so.6", O_RDONLY) = 3

read(3, "\177ELF\1\1\1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\3\0\3\0\1\0\0\0\200\314"..., 1024) =

1024

fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=1382179, ...}) = 0

close(3) = 0

munmap(0x40017000, 43017) = 0

getpid() = 1525

brk(0) = 0x80535f4

brk(0x805361c) = 0x805361c

brk(0x8054000) = 0x8054000

open("/etc/sensors.conf", O_RDONLY) = 3

_sysctl({{CTL_DEV, 2, 1}, 3, 0x40032f00, 0, (nil), 0}) = 0

open("/proc/bus/i2c", O_RDONLY) = 4

fstat64(4, {st_mode=S_IFREG|0444, st_size=0, ...}) = 0

old_mmap(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) =

0x40017000

read(4, "", 4096) = 0

close(4) = 0

munmap(0x40017000, 4096) = 0

brk(0x8059000) = 0x8059000

ioctl(3, TCGETS, 0xbfffea30) = -1 ENOTTY (Inappropriate ioctl for

device)

fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=15099, ...}) = 0

old_mmap(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) =

0x40017000

read(3, "# Hardware sensors configuration"..., 8192) = 8192

brk(0x805a000) = 0x805a000

read(3, "ages\n# set limits to 10% for the"..., 8192) = 6907

read(3, "", 4096) = 0

brk(0x805b000) = 0x805b000

brk(0x805c000) = 0x805c000

brk(0x805d000) = 0x805d000

brk(0x805e000) = 0x805e000

brk(0x805f000) = 0x805f000

read(3, "", 8192) = 0

ioctl(3, TCGETS, 0xbfffea00) = -1 ENOTTY (Inappropriate ioctl for

device)

_exit(0) = ?

_

_

lsmod:

Module Size Used by

w83781d 15616 0 (unused)

sensors 6080 1 [w83781d]

i2c-dev 3520 0 (unused)

i2c-core 12336 0 [w83781d sensors i2c-dev]

autofs4 9600 2 (autoclean)

mousedev 3968 0 (unused)

hid 11744 0 (unused)

input 3104 0 [mousedev hid]

usb-uhci 21712 0 (unused)

ipv6 117744 -1 (autoclean)

3c90x 22912 1 (autoclean)

usbcore 46480 1 [hid usb-uhci]

_

_

sensors-detect:

Probing for 'National Semiconductor LM78'

Trying address 0x0290... Success!

(confidence 7, driver 'lm78')

Probing for 'National Semiconductor LM78-J'

Trying address 0x0290... Failed!

Probing for 'National Semiconductor LM79'

Trying address 0x0290... Failed!

Probing for 'Winbond W83781D'

Trying address 0x0290... Success!

(confidence 8, driver 'w83781d')

Probing for 'Winbond W83782D'

Trying address 0x0290... Failed!

Probing for 'Winbond W83627HF'

Trying address 0x0290... Failed!

Probing for 'Silicon Integrated Systems SIS5595'

Trying general detect... Failed!

Probing for 'VIA Technologies VT 82C686 Integrated Sensors'

Trying general detect... Failed!

_ --- modprobe i2c-isa.

Assuming that works, you may then wish to upgrade to a more

recent lm_sensors release, 2.5.0 is almost 2 years old.

MDS 12/31/01

Note: See TracTickets for help on using tickets.